Esperanto - Nederlands

De tiende KKPS keerde terug op de plek van de eerste, het Kruithuis! Het is een beetje klein, dus sommige mensen sliepen in bedden, sommigen in tenten, sommigen in een hostel met TEJO en sommigen thuis. Samen waren we met 66 mensen uit 10 landen.

AL9nZEVd4fybuyC5EsU30uzpWH9H_RaMHHf8jvfqp5JBbS0MqRdJEfsFFYE_RgjFrBltOBbf0S05XyRO7x-vbPP134IK_cPTfXirwCVuAyyTVIdCXaDN9fC7TY8EFVxWW9b67oErGX3RO65piK__S03VWVIm=w1451-h967-no?authuser=0

De bijeenkomst begon met een kennismakingsavond, waarbij men mensenbingo speelde. Daarna ging de bar open. Op zaterdag waren er presenties over fietsen en wetenschap, en 's middags liepen we de stad in om de botanische tuin te bezoeken en daarna het centrum. Na de vermoeiende wandeling kon men bordspellen spelen of de salon versieren.

Ondertussen namen 18 van de deelnemers deel aan een TEJO-seminar, waar ze discussieerden en leerden over het beheer van organisaties. In hun eigen vergaderruimte zaten ze bij elkaar, presenteerden hun activiteiten en verbruikten een indrukwekkende hoeveelheid papier.

Op zaterdagavond vond natuurlijk het Halloweenbal plaats! Wat een prachtige kostuums weer, met als origineelste Joram als bij, als engste Lynx met een schedel, en als mooiste de traditionele Litouwse kostuums. Er was ook een nachtelijke les Litouwse dansen en er werd gezwommen.

Op zondag werd er nog reclame gemaakt voor volgende bijeenkomsten en was de grote schoonmaak. Veel vrijwilligers hielpen mee met het leegruimen van de keuken.

Hier kun je foto's van KKPS 2022 bekijken